Bakteeeerier

Nu ska jag berätta för er alla om min måndag! Jag vaknade i godan ro o sträckte lite sömnigt på mig då jag plötsligt inser att kl är 11.05. När börjar min första lektion? 11.15. Panik utbryter, förstås. Jag drar på mig kläder o springer som en vettvilling o hinner med bussen 11.15 (smått imponerad av mig själv faktiskt!) o anländer till mattelektionen en halvtimme försenad ;D Till mitt försvar uppträdde jag som en riktig exempelelev den kvart som var kvar av lektionen (detta kan till viss del bero på att min sena ankomst föranledde en mindre önskvärd plats för långt bort från Anna, Emma llr Lotta för att möjliggöra trevligt småprat). När jag kommer hem visar det sig att jag inte bara har sovit mig igenom tre minuter av ilsket ringande från min väckarklocka utan även en hund som har vart uppe o spytt hela natten (icke livshotande! Han hade käkat jord, puckohund).
Men dagens överraskningar var inte slut här! För en vecka sedan tog jag bakterier från min tumme o började odla en bakteriekoloni som vi skulle studera igår. Alla som känner mig vet att jag har en tendens att vara smått hysterisk när det gäller bakterier (svininfluensan säger jag bara!). Jag tänkte i mitt stilla sinne att nu är det kört, säg farväl till ditt förnuft o sociala liv och träd in i en värld av paranoia och isolering! Men ärligt talat, det var inte illa alls! Det var till och med fascinerande :D Bakteriekolonierna var bara som stora färgkluttar i fina färger, o hur farligt känns det liksom? :D Jag tror att jag är lite halvbotad från min bakterieskräck faktiskt, nu är jag bara lite halvhysterisk. Ett definitivt framsteg!

I Amanda finns det känslor minsann!

Igår såg jag en galet bra film, o en galetgaletGALET dålig film. Först var det I rymden finns inga känslor på bio med mina små tossor från skolan, hur bra som helst! Liiiiite överförklaringar där i början (typ jajaja, kom till saken!) men slutet var så väldigt perfekt (precis lagom öppet) o storebrorsan var snygg o ICA-tjejen var med o hon hade roliga kläder o Bill Skarsgård var söt o den var rolig! Jag tycker att ni ska (här skulle jag helst vilja skriva måste men försöker tona ner min diktator-sida lite) se den :D Jag måste faktiskt säga att jag tycker om svenska filmer. Dom är oftast ganska oklyschiga o lite mer skruvade, o jag är ju lite skruvad :D Vem kan säga nej till Jalla jalla, Hundtricket, Den bästa sommaren, I taket lyser stjärnorna o Masjävlar liksom?  

O sen ..... så såg jag Prince of Persia. Jag tänkte att den skulle vara en superklyschig men välgjord film med coola specialeffekter, en helt okej actionfilm liksom. Men det var det INTE. Den sög. Okej, det kaaan till viss del bero på att det var "inspelad med videokamera på bion"-kvalité och på den Google Translate-aktiga översättningen ("You have fallen" översattes exempelvis till "Du i höstas") så specialeffekterna blev mest blurr, vilket framhävde den icke-existerande handlingen, vilket inte direkt var till dess fördel. Först satt jag o funderade på om den kanske var gjord efter en bok, för allt gick så himla snabbt o det var så mycket som hände hela tiden (så som det blir om en 500 sidors bok ska blir film) men filmen bestod liksom av att dom slogs o sen tog en kort paus innan det var dags igen o slagsmål brukar ju inte få så stort utrymme i böcker. Mysteriet fick sin lösning när min kära syster upplyste mig om att den är byggd på ett dataspel. Ett DATASPEL. Den kulturella delen av mig svimmade av litegrann.
Mitt råd till er alla (för det är ju sååå många som läser min blogg, ibland blir jag skrämd av hur poppis jag är. Inte.) är: se den med ruskigt bra kvalité o bara sitt o dregla ostört över Jake Gyllenhaal (llr Gemma Arterton för den delen) i två timmar (handlingen kräver ingen som helst tankeförmåga så han/hon kan få er odelade uppmärksamhet). Tyvärr har Brokeback Mountain lite förstört Jakes sex appeal för mig, men om ni inte har sett den så kör på! 


Amandas reaktionshastighet = 0

Ojojoj.... nu var det länge sen! Sitter o försöker undvika att skriva labbrapporten om reaktionshastighet. Jag är sååhäär trött. Men glad :D (övertrött). Min familj har övergivit mig (dom sa vart dom gick men jag kommer inte ihåg var, ett ofta inträffande fenomen) o det är ingenting på tv förutom ännnuuuu mera Idol o jag har så kommit ur mitt Idol-mood, har liksom inte hängt med på tåget från början o det är ju lite jobbigt att hoppa på ett tåg när det väl är igång (o har varit igång i 1344599 avsnitt, hur många ska dom göra egentligen?). Det var liksom ingen jättesnygg som kom med o jag har så tappat lusten att kolla på människor som sjunger "fint" men ingenting mer, jag väntar tills dom har hunnit roliga på sig lite mer (Jag sätter mitt hopp till den hemlösa bagaren).
Sen så hade jag väl tänkt att ösa ur min ilska över SD o hela den grejen, men det gör mig bara deprimerad så det struntar jag i. Antar att ni vet vad jag tycker (annars är det en smått nedtonad o inte lika röd version av Jennys, en sida långa, politiska utgjutelse ^^).
Men en grej som jag kom på nu som jag bara måste skriva om! Ni vet "att vara eller icke vara"-repliken? Jag har i hela mitt liv följt upp dessa ord med "... det är frågan." Men det är tydligen "... frågan betyder: är det modigast att tåla ett vidrigt ödes hugg och pilar, eller att ta till vapen mot ett hav av plågor och dräpa dem beslutsamt?"! (Om jag inte var strikt emot fler än ett ! så skulle jag skriva det nu). Mitt liv har vänts upp och ner! När man inte ens kan citera världens främsta drama rätt, är man hopplöst, kulturellt förlorad då? :S Llr är vi fler som är vilse i denna Shakespearska tragedi?
På tal om tragedi har jag nääääästan läst ut min hopplöst deprimerande "Great Expectations"! LÄS ALDRIG CHARLES DICKENS. Ye be warned.
(Hjälp vad långt det här blev. Ett ytterligare bevis på att ordbajsande kan ta en nästan hur långt som helst)

P.S. Jag är tydligen varken kulturell eller teknisk. Lyckades missa att lägga upp min hohoehehe-lista, men den finns nu ;)

Baby it's you and me, in the Sonic sea

Nej, nu måste jag sluta skriva om HP o hetingar, man kan ju tro att jag är en HP-galen ungmö som trånar efter ouppnåeliga män hela dagarna! Nu ska det bli andra bullar :D
Kommer ni ihåg att det var smältarvarmt för längelänge sen, kan ni fortfarande se sommaren framför er genom skolans tjocka dimma? Det kan inte jag (o mitt guldfiskminne) så därför tänkte jag att det var lite passande o vara nostalgisk! (Om man nu kan kalla det nostalgi om det bara var för tre veckor sedan ^^)

(Jenny, jag slår dig om du klagar!)






Men nej! Nu är det höst! Inga mera fina sommardrömmar, zebrarandiga tält eller Håkan Hellström o hans likar, nu ni, nu är det dags för höstmusik! Jag har väldigt mycket insett att mina svängningar i musik inte bottnar i att jag är en rastlös själ utan helt o totalt anpassar sig efter årstiden, jag är som en musikalisk almanacka helt enkelt! Såååå två höstlistor är nu mycket upplagda på Spotify, welltakeaimnow (alternativt namn: amanda-peppar-o-preppar-eller-är-bara-ensam-hemma) som är min personliga favorit, eller hohoheheh (alternativt namn: när-mamma-o-pappa-lyssnar-eller-på-en-söndagseftermiddag (yes, jag byter musik beroende på dag oxå, almanacka!)). Å om ni aldrig har lyssnat på Kasabian, gör det NU.

Ptroo!

Jag lever! Än så länge, ni kanske blir av med mig ändå, om Lotta o Johanna får som de vill ...
Om jag hittar någon hyfsad bild på mig o Alicia (defintivt det snyggaste paret! Spring som vinden, wohaaa!) så kaaaaaaaaaanske jag lägger upp den. Med betoning på kanske.

Nejnej, jag är inte nervös alls!

Kära vänner, det har varit fint att lära känna er. Jag kommer högst troligt att ramla av en häst o dö idag.
Farväl!

Vad tycker ni om min pekorala stringens?

Bästa boken på länge: Piccadilly Circus ligger inte i Kumla. SÅHÄR bra o rolig. Dessutom har den lärt mig mer svenska på några veckor än Irene gjort på ett år. O när vi ändå är inne på böcker, så har jag gett mig på Charles Dickens (vi ska läsa engelska klassiker i skolan o vem är mer klassisk liksom?). Funderar nu starkt på att byta till Wind in the Willows trots mina misstankar att nämnda bok kanske hör hemma i genren barnböcker (ett gäng djur som bor vid en flod?), en hel eftermiddags läsande har nämligen fört mig ynka sju sidor fram o jag måste hålla en takt på 20 sidor/dag, känns inte jättelovande.
MEEEN vet ni vad? Satt här o läste o snubblade över ordet 'hunk' (jag o min mani att slå upp vartenda litet ord, kan det vara anledningen till min långsamma framfart måntro?) o förutom betydelsen "välbyggd och attraktiv/sexig kille/man" så kan det oxå betyda surpuppa eller snåljåp! Jag blir tokig! Okej om betydelserna liknar varandra något eller om dom är så olika att man förstår av sammanhanget vilket det är, men hur i hela friden ska man nu reagera om nån säger: "He's a real hunk!"? xO
Mer kul saker, läste igår att amerikanska Män som hatar kvinnor delvis ska spelas in i Uppsala! O dom ska bygga om Drottninggatan så att den passar in :D KUUUL att det äntligen händer något stort som inte har med Linné att göra!

Här är det ju inte så svårt att förstå ur sammanhanget dock, hehehehehehehe


RSS 2.0