GOD JUL!


barababbel

Okej, min lilla bloggdesign kanske inte ser mkt ut för världen, men måste säga att jag är lite stolt över att ha fått fram den :D Man känner sig lite cool när man sitter där o skriver in koder o har sig, det måste vara exakt rätt antal mellanslag annars blir det fel! Min förra satt ju Jenny o harvade med, men nu gjorde jag sjääääälv :D Duktig jag är!
Jaa, jag har lite bloggtorka. Har liksom mjölkat ur mig allt. Allt som finns i mitt huvud nuförtiden är "utilism .... förnuft .... UPPLYSNINGEN!", litteraturhistoria, inte världens roligaste bloggämne. Försökte lägga upp en jättefin bild som jag hade satt ihop o som visade den perfekta, framtida nobellook jag ska ha när jag får Nobelpriset (alt. blir bjuden till Nobelfesten, jag är inte så kinkig, det är maten o klänningen jag vill åt) men det blev nåt fel med formatet o barabajs o jag är ju inte direkt känd för mitt tålamod. Men här kommer länken istället så kan alla som tycker att det är kul med fina klänningar eller bara tycker om att vara lite elak i smyg kolla: http://svenskdam.se/2010/12/bildspel-gasterna-minglar-i-bla-hallen/ LÄGG MÄRKE TILL ATT LÄNKARNA INTE ÄR OSYNLIGA LÄNGRE :D Jag ska hursomhelst ha Annika Levins klänning, fast kanske med drottningens färg ... Ni måste kolla på Mona Sahlins oxå! Typ det fulaste jag sett! Verkligen "åhh, nu tar vi det allra fulaste vi kan hitta o sätter ihop det i en klänning!"
Från fult till fint! Nu när det närmar sig jul så tänker jag krypa ner i soffan, sätta på Love Actually o bara sitta där o insupa allt ultrabrittiskt o juligt. O när jag nämner Love Actually så måste jag ju bara säga åt er att slå på God Only Knows med The Beach Boys. O nu när vi ändå snackar musik, kan jag ju passa på att tipsa om Wintersong med Sarah McLachlan, så fort jag sätter på den ser jag denna bild framför mig: jag, iklädd mysig kofta o med en lagom antik bok i handen, som sitter i ett sånt där djupt fönster medan snöflingorna singlar ner på en mörklblå himmel utanför :D snacka julkänsla! Har jag förresten sagt nån gång att Angel av Sarah McLachlan är en av dom vackraste låtarna jag vet? Extremt gråtframkallande! O när vi ändå snackar musik o gråtframkallande, Coldplay är ju lugnt det band som är mest gråtfrekventerat, o dom har ju släppt en jullåt! Christmas Lights - inte jättebra om man har det lite lågt med julkänsla dock.
Typiskt mig att säga att jag inte har nåt att skriva o sen ändå babbla på i all evighet! Märkte ni att jag smälte ihop typ fem inlägg till ett stort o långt? :D Fast det kanske inte är nåt positivt, nu när jag tänker efter. Väääldigt långt. Tycker jag lyckades lite fint med övergångarna iaf, åtminstone här på slutet :D

nu ska jag kolla på julkalendern istället!

Jag tänkte att nu ska här bli ändras av! Å satte igång o ändra o fixa. I fem minuter. Seeen så tappade jag glöden lite men då satt jag där med en asful blogg o kunde inte få tillbaka det gamla så ja, nu blev det det här lite tillfälligt sådär! (Får väl se när jag pallar fortsätta ... kan bli ett långt tillfälligt ^^) Men aja, det är ju insidan som räknas!

Extremt viktig fråga.

Är ni såna som rycker av luckan på julkalendern o slänger bort den, llr såna som låter den sitta kvar?

Amanda filosoferar. Å skickar telepatiska "jag tycker INTE om dig" till Minnah.

Usch, jag tycker INTE om Minnah. Med rejäl betoning på INTE. Därför sitter jag här o skriver istället för att sitta o störa mig på hennes fula kläder o fula tänder o fulsnea ögon o fula personlighet. Men skulle kunna satsa min högra hand på att hon kmr till final, hon är den nya Marie Picasso, fast utan tårarna.
Jag älskar Olle :') Har ju inte hängt med alls i Idol i år, men varenda liten grej Olle har gjort, har jag sett :D Ser ut som Jude Orlando Law Bloom o han har kört "Fix You" (en av världens mest gråtframkallande låtar) o har därmed vunnit en evig plats i mitt hjärta (det trodde man inte, en gotlänning borde ju falla på dialekten, men ickesanicke!).
För att helt byta ämne, Facebook. Man ska icke bara trycka på "gilla" bara för att man hittar ett roligt ord, höll precis på att gilla ett roligt namn som råkade tillhöra en "hata kvinnor o tjejer är skit"-grupp. Inte bra!

Julkalendrar!

Vi satt ju o diskuterade när alla julkalendrar var så tänkte att jag skulle lägga upp en faktisk lista! (När jag försökte klura ut det själv kom jag nämligen fram till att det bara måste ha varit tre julkalendrar 2007)
  • 1993 - Tomtemaskinen  (Pettson o Findus! Älskade när jag var liten (och nu!))
  • 1994 - Håll huvet kallt
  • 1995 - Jul i Kapernaum (Var tydligen en fantasymusikal? O.o Får nästan lite lust att se)
  • 1996 - Mysteriet på Greveholm   (JAAAA, jag vill HAA)
  • 1997 - Pelle Svanslös   (Vet att jag har sett den här, men var ju bara tre? Har den gått nån annan gång?)
  • 1998 - När karusellerna sover
  • 1999 - Julens hjältar  (Första kalendern jag har nåt minne av, fortfarande en av de bästa :D)
  • 2000 - Ronny & Julia    (Tyckte inte ens att den här var bara när jag var liten!)
  • 2001 - Kaspar i Nudådalen  (Spelet var ju definitivt roligare än själva serien)
  • 2002 - Dieselråttor & sjömansmöss (Älska! Nån som kmr ihåg ramsan Lucky Closette körde innan maten?)
  • 2003 - Håkan Bråkan  (Innan den här trodde jag verkligen att "gå in i väggen" var bokstavligt)
  • 2004 - Allrams höjdarpaket (Kollade inte på, tycker INTE om dockor -.-)
  • 2005 - En decemberdröm (Var tyvärr inne i någon slags "nu är jag vuxen o befattar mig inte med barnsliga företeelser såsom julkalendrar"-period ...)
  • 2006 - LasseMajas Detektivbyrå
  • 2007 - En riktig jul (... som varade i tre, mörka år!)
  • 2008 - Skägget i brevlådan (JÄTTEROLIG, hahaha)
  • 2009 - Superhjältejul (Jättemysig, väldigt juljulig)
  • 2010 - Hotell Gyllene Knorren (Mycket lovande! Är inne i en "jag tycker om finlandssvenskar"-period, kan vara därför. Till er som missade så finns den på svtplay!)

I'm dreeeeaming of a Whiiiite Christmas

Idag var det verkligen snorkallt! (Min egen definition av snorkallt = så kallt att snorkusarna fryser o det gör ont om man nyper sig i näsan). Men det får vara hur svinkallt det vill, så länge lussebullarna bara ligger o väntar på att värmas upp o Frank Sinatra (kungen av julmusik!) går igång med ett litet klick! Dessutom började ju julkalendern imorse o bara jag tänker på att mysa upp i soffan o kolla på den med en varm lussebulle (mkt lussebullar här!) och öppna luckorna i min fiiina adventskalender (JESUS I HIMLEN, JAG HAR JU GLÖMT ATT ÖPPNA LUCKAN FÖR IDAG) så blir jag varm i hjärtat! Inte ens att åka buss snortidigt på morgonen (alltså så tidigt på morgonen att det är snorkallt) har jag så mkt emot, om man har lite tur så lyckas man pricka in när solen går upp över fälten o det är ju inte ofta man är morgonpigg (eller nattugglig) nog att se det! Gäller att passa på!

NU SKA JAG GÅ O ÖPPNA MIN LUCKA :D

RSS 2.0