SÅ VARFÖR KAN VI INTE FÅ VINNA DÅ?

Det andra stora lägret av utlandssvenskar i Düsseldorf är Azerbajdzjan, som liksom Ryssland blev finalklart redan i tisdags. Landet deltar för fjärde gången, och för tredje året i rad är det till stor del svenskar som står bakom. Bidraget Running Scared är skrivet av bland andra Stefan Örn och Sandra Bjurman, som också skrev landets bidrag 2010. Anders Bagges produktionsbolag står bakom.

Lars Wallin har designat kläderna, och Rennie Mirro har anlitats för koreografi och regi. Som Melodifestivalens chefskoreograf var Rennie också delaktig i Eric Saades nummer med Popular, både inför Melodifestivalen och i planeringsstadiet inför Eurovision Song Contest.

Bakom artisterna Eldar Gasimov och Nigar Jamal står dessutom en helsvensk kör, med Jessica Marberger, Vera Prada, Lisa Stadell och Åsa Engman. Jessica Marberger och Vera Prada utgjorde två tredjedelar av Shirley's Angels, som tog sig till Andra Chansen i Melodifestivalen 2011 med I Thought It Was Forever.

- Det är toppen att jobba med svenskar, alla vet att svenskarna är bland de bästa i den här branschen, säger Nigar Jamal om samarbetet.


Kommentarer
Postat av: Lotta

Det allra värsta är ju faktiskt inte att Azerbaijan vann utan att Italien kom 2:a!!!

2011-05-15 @ 11:49:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0